Toch werken?

Heb jij door de crisis minder werk of geen werk meer? Niet alleen ben je het nietsdoen helemaal zat, er komt ook veel minder geld binnen. Je wilt graag aan de slag, maar waar? Gelukkig kunnen ze je in deze vijf sectoren heel goed gebruiken!

Check deze banen top 5

#01

Magazijnmedewerker

Veel fysieke winkels zijn gesloten en webshops hebben het daarom super druk. Al die klanten, al die spullen: eigenlijk een wonder dat je thuis het juiste pakketje krijgt! Jouw hulp is hard nodig. Zoek naar vacatures voor magazijnmedewerkers.

#02

Bezorger

Social distancing! Blijf thuis! Dit zijn belangrijke boodschappen, waardoor we nu massaal online shoppen en bestellen. Bestel- en bezorgdiensten als Thuisbezorgd en PostNL hebben het een stuk drukker. Kijk of jij in jouw omgeving mensen blij kunt maken met FIFA games, pakketjes of pizza’s.

#03

Vulploegmedewerker

We kennen allemaal de foto’s van de lege schappen na de hamstergekte. Verdien geld door de supermarkt goed gevuld te houden. Kijk snel bij een supermarkt bij jou in de buurt of jij kunt helpen. Alvast bedankt voor de volle schappen!

#04

Scholierenbegeleider

Ben jij scholier in de bovenbouw of student? De scholen zijn gesloten en de lessen volg je online. En dat is niet voor iedereen even makkelijk. Kijk op Instagram of via je studie- of studentenplatform of jij ergens scholierenbegeleider kunt worden. Leerlingen aan een voldoende helpen, wat extra´s verdienen en zelf een schat aan ervaring opdoen. Win-win-win!

#05

Productiemedewerker

Het fantastische werk van zorgpersoneel is niet mogelijk zonder de juiste medicijnen en apparatuur. Producenten zijn dan ook druk bezig de zorg te ondersteunen. Help mee met het verpakken van medicijnen of met de productie van apparatuur!

Lukt het je niet ander werk te vinden? Kijk hieronder snel op welke ondersteuning jij recht hebt.

Nu werk zoeken

Ook in de zorg, landbouw, tuinbouw en logistiek zijn mensen nodig. Zoek online naar de (bij)baan die bij jou past. Of meld je aan bij een uitzendbureau.

(Bijna) geen werk meer. Waar heb je recht op?

Heb jij een vaste baan of ben je uitzend- of oproepkracht? En heb je tijdelijk geen of minder werk? Dan kan jouw werkgever of uitzendbureau de overheid om hulp vragen bij het doorbetalen van jouw salaris. Als je zzp´er bent moet je zelf achter ondersteuning aan. Er zijn verschillende regelingen.

''Ik wist niet dat ik doorbetaald zou worden!"
Elsbeth 24 jaar
''Ik wist niet dat ik doorbetaald zou worden!'."

Voor zzp’ers is er Tozo Ben je zzp’er, dan kun je een beroep doen op de ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’ (Tozo). Tozo werkt op twee manieren: • Maximaal 3 maanden inkomensondersteuning tot 1.500 euro per maand. Hoeveel je krijgt is afhankelijk van wat je nog verdient en van je thuissituatie. Je hoeft het bedrag niet terug te betalen. • Een lening afsluiten. Voor deze lening geldt een lager rentepercentage dan normaal. Voor beide regelingen geldt dat er geen partner- en vermogenstoets wordt uitgevoerd. De Tozo vraag je aan bij je gemeente. Kijk voor meer info op de site van de Rijksoverheid en op die van de Kamer van Koophandel.