Dit moet je altijd even checken

Informeer bij jouw gemeente Of je nou een vaste baan of (bij)baan hebt of zzp’er bent, check ook of je recht hebt op extra inkomensvoorzieningen bij je gemeente. Bijstand voor ondernemers, bijzondere bijstand of woonkostentoeslag zijn voorbeelden van zulke regelingen. Kijk vandaag nog op de website van je gemeente en zoek op ‘inkomensondersteuning’. Daar staan de voorwaarden ook goed uitgelegd.

Het Nibud heeft het overzicht In deze periode zijn er veel onzekerheden. Ook regelingen vanuit de overheid veranderen snel. In onze corona-special vind je een overzicht van de actuele ontwikkelingen en veranderingen.

Geef jouw kritische mening over deze GeldChecker!

Het Nibud wil je met deze GeldChecker graag helpen om grip op je geld te krijgen. En te houden. Wil je ons vertellen hoe nuttig deze GeldChecker voor je was? Dank je!

Wat vond je van deze GeldChecker en heb je nog een suggestie voor een volgende GeldChecker?

Baas blijven over je geld?

Ook als je bijvoorbeeld gaat samenwonen, gaat werken of een huis gaat kopen? Kijk op nibud.nl

Heb je een vraag, stel hem aan onze experts!

image

Bekijk ook de vorige GeldChecker, vol handige tips. Klik op de afbeelding.

Colofon

Realisatie: COGONEZ Strategy+Creation Teksten: Job van Oel Projectleiding: Nibud Geldchecker.nl is een speciale uitgave van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Geldchecker.nl is tot stand gekomen door een financiële bijdrage van de Rabo Foundation. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming van het Nibud.

© Nibud 2020

Deze GeldChecker is een coproductie van het Nibud met Diversion en met medewerking van Landelijke Aanpak 16-27. De citaten uit deze GeldChecker zijn afkomstig van peer educators en scholieren uit het programma MoneyWays van Diversion.